Anneleen Maris

RIZIV-nummer: 5 368453 517

Ondernemingsnummer: 0502.557.790

Anneleen volgde de opleiding Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie aan de Katholieke Universiteit van Leuven en deed ervaring op binnen verschillende disciplines in UZ Gasthuisberg, Campus Pellenberg en de Killiani Klinik in Bad Windsheim (Duitsland). Haar voorliefde voor het behandelen van patiënten met een neurologische aandoening werd al snel duidelijk. Ze specialiseerde in Neuromotorische revalidatie en ging een tijdje aan de slag in in UZ Gasthuisberg en in een zelfstandige groepspraktijk. Na het binnenhalen van een beurs van Kom op Tegen Kanker, begon ze aan een doctoraatsproject waarvoor ze zich verdiepte in pelvische reëducatie en darmkanker. Ze combineerde haar werk als zelfstandig kinesitherapeut met onderzoek aan de Universiteit Hasselt.

Momenteel werkt ze fulltime bij Progresse. De afgelopen jaren heeft ze zich verder bijgeschoold binnen het domein van de relaxatie- en bekkenbodemtherapie en volgde ze een opleiding tot yoga leerkracht in India en Nederland.

In haar vrije tijd gaat Anneleen regelmatig naar concerten of festivals. Ze is verzot op eten, proeft graag van andere culturen en probeert regelmatig te reizen.

  •  Revalidatiewetenschappen en kinesitherapie – specialisatie neuromotorische revalidatie (2002-2007)
  • Permanente Vorming met Getuigschrift Relaxatietherapie bij kinderen en volwassenen (2015-2016)
  •  Yoga Teacher Training, Rishikesh India (2017)
  • IUC bijzondere beroepsbekwaamheid in de pelvische reëducatie en de perinatale kinesitherapie (2020-2021)
  • Restorative Yoga Teacher Training, Nederland (2022)