Wannes

Wannes Van Hoof

RIZIV-nummer: 5/38613/28/527

Ondernemingsnummer: 0781 793 967

“Movement is a medicine for creating change in a person’s physical, emotional and mental state.”

– Carol Welch

Wannes benadert klachten van patiënten door te kijken naar de gehele mens tegenover zich. Er is ontegensprekelijk bewijs dat alle facetten van het mens zijn (botten, gewrichten, weefsels, spieren…, maar ook emoties, gedachten, sociale interacties, werkgerelateerde factoren, levensstijl…) elk een invloed hebben op het ontstaan en onderhouden van pijnklachten.

Wannes vindt het een uitdaging om samen met elke patiënt te exploreren welke van deze facetten een invloed hebben op de klachten, welke veranderd of geoptimaliseerd kunnen worden en welke niet. Samen met de patiënt begint Wannes dan aan een reis om zoveel mogelijk aanpasbare factoren te identificeren, met als doel de patient zelfredzaam, beweeglijk, veerkrachtig en functioneel te maken. Communicatie, beweging en oefentherapie, aanvullende manuele technieken, optimalisatie van de levensstijl en coaching zijn de belangrijkste tools die Wannes inzet om dit samen met de patiënt te bereiken.

Mensen helpen is één van Wannes’ passies en talenten. Dit doen, samen met andere gemotiveerde collega’s, geeft hem nog meer energie.

Wannes studeerde in 2010 af als master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie aan de KULeuven. In 2011 behaalde hij zijn postgraduaat in de gevorderde musculoskeletale revalidatie: sportkinesitherapie en manuele therapie. Levenslang leren vindt Wannes een must en hij volgt dan ook jaarlijks verschillende bijscholingen.

Wannes is erkend manueel therapeut (IFOMPT) en houder van een bijzondere beroepsbekwaamheid in de manuele therapie.

Hij is actief als bestuurslid binnen Mathera (beroepsvereniging voor manuele therapie) waar hij de werkgroep ‘beleid en permanente vorming’ mee trekt. Dit doet hij, omdat hij volledig achter de missiestaat om de “kwaliteit binnen manuele therapie te bevorderen en manueel therapeuten te verbinden zodat zij samen kunnen blijven groeien en hoogwaardige patiëntgerichte zorg kunnen blijven verlenen”. Hij wil deze missie mee uitdragen.

De voorbije 13 jaar werkte (en werkt) hij in de PVMT groepspraktijk te Tienen waar hij als clinicus en als mens verder is kunnen groeien.

Wannes combineert zijn klinisch werk met lesgeven en onderzoek aan de KU Leuven.

In 2020 behaalde Wannes een doctoraat met onderzoek binnen het domein van lage rugpijn. Een overzicht van zijn publicaties kan je hier vinden: (http://lirias.kuleuven.be/cv?Username=u0073028)

Deze combinatie vindt Wannes belangrijk om de kruisbestuiving tussen klinisch werk en wetenschap te blijven hebben. Daarenboven is studenten mee opleiden tot goede therapeuten een vertaling van zijn missie om mensen zo goed mogelijk te helpen.

Wannes heeft een enorme passie voor bewegen, avontuur, natuur en zijn gezin, familie en vrienden.In zijn vrije tijd vind je hem dus veel in de tuin, het bos, de bomen, ravottend met zijn kinderen…

Wannes heeft een bijzondere interesse en opgebouwde expertise in:

  • Aandoeningen en klachten van de wervelkolom
  • Hoofdpijn, oorsuizen en duizeligheid
  • Kaakproblemen
  • Complexe en persisterende pijnklachten
  • 2e opinies

Lid van Axxon, MATHERA (ABSG)

Erkend manueel therapeut (IFOMPT)